Rik van de Westelaken presenteert
de Dutch Marketing Awards 2020!

Rik van de Westelaken presenteert dit jaar de uitreiking van de zesde editie van de Dutch Marketing Awards.

Op 26 maart 2020 worden in het KIT in Amsterdam de Dutch Marketing Awards 2020 uitgereikt. Met onder andere de bekendmaking van de Marketing Company of the Year, Marketeer of the Year en daarmee ook de Marketing Top 100 van Adformatie is dit hét netwerkevent voor Marketing Nederland. Tijdens de show komen de beste marketingcases van dit jaar voorbij. 

Rik van de Westelaken is een Nederlandse journalist, presentator en programmamaker. Hij presenteert het actualiteitenprogramma ‘EenVandaag’ en is dit seizoen weer te zien als presentator van het populaire programma ‘Wie is de mol?’.

Rik begon in 1995 zijn tv-carrière bij de Amsterdamse Stadszender AT5 als redacteur, verslaggever en presentator. Na drie jaar maakte hij de overstap naar het NOS-Journaal. Rik is zeventien jaar lang verbonden geweest aan de NOS. Hij volgde in die periode onder meer training bij het Reuters Institute in Londen en liep een korte stage bij CNN.

Hij deed een aantal keer verslag van speciale uitzendingen van de NOS zoals het huwelijk en de inhuldiging van koning Willem-Alexander, de Paralympische Spelen in Peking 2008, het Bevrijdingsdag concert en de dag van Nationale rouw na het neerstorten van vlucht MH17. Ook was Rik incidenteel gastdocent op de School voor Journalistiek in Utrecht.

Na zijn tijd bij het journaal, is Rik verder gegaan met presenteren bij Net5. Daar presenteerde hij het nieuwe seizoen van Peking Express. Daarnaast maakte hij een reportagereeks ‘Rik Over de Grens’ waarvoor hij de hele wereld over reisde op zoek naar interessante thema’s en bijzondere ontmoetingen. Per 1 mei 2018 stapte Rik over naar AVROTROS.

In de afgelopen jaren was Rik te zien in programma’s als 3 op reis, Nieuwslink, de speelfilms ‘Spion van Oranje’, ‘Zomerhitte’ èn was hij in 2015 een van de kandidaten van Wie Is De Mol waar hij als winnaar eindigde. Ook presenteerde Rik begin 2016 Moltalk bij de AVROTROS met Viviënne van den Assem als sidekick. Daarnaast zat Rik in de jury voor de Gouden Strop (2012) en de Jos Brink prijs voor homo-emancipatie (2013 – 2015) en presenteerde hij de Pride-awards van de AVROTROS (2019). In 2014 was hij de stem van het luisterboek ‘Oud worden zonder het te zijn’ van Rudy Westdorp.